De top 10 wiegen voor je baby

Wiegjes

Als het om je baby gaat, wil je dat alles perfect is. Dat geldt ook voor een optimale slaapomgeving. Het gezichtsvermogen van een baby is nog in ontwikkeling, wat betekent dat hij zijn omgeving al op zeer jonge leeftijd begint te verkennen. Houd daar rekening mee bij het zoeken naar het perfecte wiegje voor uw baby. Als u voor het eerst meubels en accessoires voor uw baby koopt, denkt u misschien dat er veel mogelijkheden zijn. De meeste zijn echter niet veilig of betrouwbaar genoeg voor kleintjes. Ze zijn ook veel te duur omdat ze geen werkelijke waarde hebben. In plaats daarvan raden wij aan te investeren in iets dat echte waarde heeft en vele jaren meegaat. Gelukkig zijn er nu zoveel kwalitatief hoogwaardige wiegjes op de markt dat je gemakkelijk iets kunt vinden dat ook bij jouw budget en levensstijl past.

Hoe kies je de juiste wieg voor je baby?

Een wieg kiezen als je baby nog heel jong is, kan een uitdaging zijn. Je wilt misschien een wieg kopen die de nieuwste stijl heeft, maar die niet veilig is voor je baby. U wilt ook niet een te oud model kopen dat niet meer voldoet als uw baby erin groeit. Om de juiste wieg voor uw baby te kiezen, moet u rekening houden met de volgende factoren.

  • Leeftijd – Als uw baby is geboren, blijft hij meestal bij u in de kamer. Het is belangrijk dat het wiegje dat je kiest een comfortabele leeftijd heeft voor je baby. Kies liever een te groot wiegje dan een te klein.

  • Veiligheid – Een veilige omgeving voor uw baby is belangrijk. Veiligheid is heel belangrijk als het gaat om babybedjes. Een veilige omgeving betekent dat het risico dat uw baby zich bezeert als hij uit de wieg valt, minimaal is. Er zijn veel dingen waar je op moet letten als het om veiligheid gaat:

  • Constructie – Kies een wieg met een stevige constructie die niet gemaakt is van goedkope materialen. Het is belangrijk een wieg te vinden met een veiligheidsbeugel of zijhekken om vallen te voorkomen.

  • Maat – De juiste maat is ook heel belangrijk bij het kiezen van een wieg. Als de wieg te klein is, kan uw baby met zijn arm of hoofd tussen de spijlen komen. Als het bedje te groot is, kan uw baby uit het bedje vallen. De beste manier om de juiste maat te kiezen is te kijken naar de afmetingen van de wieg, en ook rekening te houden met de groeispurt die je baby zal doormaken.

  • Bed – U kunt ook een babybed en wieg set kopen. Dit is een goede keuze voor baby's die ouder zijn en uit een gewone wieg kunnen klimmen.

De beste wiegjes voor veiligheid

Als het gaat om het kopen van een wieg, is het eerste wat je moet doen een wieg zoeken die veilig is voor je baby. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat baby's erg nieuwsgierig zijn en elke dag hun omgeving verkennen. Daarom is het heel belangrijk dat ze veilig zijn.

Een veilige omgeving voor uw baby helpt het risico op verwondingen te verminderen. Baby's zijn erg nieuwsgierig en verkennen de omgeving rond hun wieg. Als het risico bestaat dat uw baby uit de wieg valt of met zijn arm of hoofd tussen de spijlen komt, is een veilige omgeving heel belangrijk.

Let er bij het zoeken naar een veilig ledikant op dat de zijhekken ver genoeg uit elkaar staan om verwondingen te voorkomen als uw baby uit het bed valt. U moet er ook voor zorgen dat het bed is uitgerust met een veiligheidsvergrendeling aan de zijkant om vallen te voorkomen.